orthokin najčešća pitanja znanstveni radovi Chondron
Ossron
CartiFill
SurgiFill
TheraForm
Therafill
DuoFill
RMS
neoligaments

Older generation flyer.pdf
Vrijeme je da budete aktivni! Zbogom bolovima u zglobovima ili leđima!

Sport younger generation flyer.pdf
Oni su rekli: Zbogom sportskim ozljedama!Film "Orthokin" - način primjene
Pogledajte film o Orhokinu i saznajte sve o njemu.

Način primjene Orthokina
Dr. sc. Nikica Daraboš, dr. med., Spec. kirurg


Osvrt sa stručne strane
Za pogoršavanje bolesti koštano-zglobnog i mišićno-žičanog sistema zaslužni su određeni proteini medijatori poput Interleukina 1. Oni se...

Ozlijeđeno koljeno
Orthokin (liječenje vlastitog organizma)
Fascinantno je kako naše tijelo može zaliječiti i regenerirati ozljede, nije li? To je najuočljivije kod ozljeda i bolesti muskuloskeletnog sistema. Zahvaljujući današnjoj biotehnologiji, naše razumijevanje bioloških procesa u kostima, zglobovima i mišićima neizmjerno poraslo. Primjenjujući to znanje, možemo razviti potpuno nove metode liječenja.

Utjecaj blokatora receptora IL1 i uspostavljanje prirodne ravnoteže imunog sustava
Za pogoršavanje bolesti muskuloskeletnog sustava zaslužni su određeni proteini medijatori. Na njih se može djelovati specifičnim biološkim antagonistima. Upravo na tom mjestu dolazi do izražaja "liječenje vlastitog organizma" : protu-upalni i proteinski inhibitori boli se izdvoje iz bolesnikove krvi te se apliciraju u zahvaćeni zglob ili uz upalno promijenjeni živac. Oni zaustavljaju upalu zglobova i živčanih korjenova, regeneriraju zglobnu hrskavicu i ubrzavaju zacjeljivanje ozljeda. "Liječenje vlastitog organizma" se može preciznije definirati kao autologna terapija. To su metode liječenja kod kojih su tvari i stanice prirodno proizvedene od vlastitih stanica tijela. Zbog toga, takve terapije, najčešće primijenjene lokalno, visoko su efikasne te se dobro podnose.

Orthokin snažno potiče zaštitni protein tijela IL-1Ra, koji blokira receptor IL-1 i time smanjuje štetno djelovanje Interleukina -1 te omogućava uspostavljanje prirodne ravnoteže imunog sustava. Indikacije Orthokin terapije: akutne i kronične zglobne bolesti poput gonartroza, koksartroza, artroze ramena, lakta i gležnja, kao i traumatske ozljede hrskavice, lumboishialgije, traumatske rupture muskulature, etc.

Osteoartritis
Osteoartritis može zahvatiti svaki zglob u tijelu, a koljeno, kao i kuk , su najčešće zahvaćeni ovom bolesti. Prema riječima stručnjaka, 50% populacije preko 50 godina starosti pokazuju degenerativne bolesti zglobova na RTG snimkama.U dobi od 70 godina, gotovo 100% stanovništva pati od osteoartritisa. Uz degenerativne promjene koje su uključene u fiziološki proces starenja, čimbenici kao što su deformacije kostiju, pojačano i ekstremno trošenje i habanje kostiju i zglobova, prekomjerna tjelesna težina, ozljede i genetska predispozicija mogu dovesti do početka osteoartritisa .
Bolovi u leđima Svatko se susreće sa bolovima u leđima jednom u svom životu.
Teret koji leđa moraju nositi ponekad donosi probleme tijekom života. Tijekom sredine života, poremećaji intervertebralnog diska obično su najčešći razlog bolova u leđima. Ovaj problem se obično se javlja u dobi od 35 do 45 godina starosti. Stariji ljudi obično pate od artritisa u intervertebralnim zglobovima ili uslijed suženja kralježničnog kanala. Nadalje, loše držanje, genetski faktori ili psihosomatskih problemi mogu također uzrokovati bolove u leđima.


Skica dobivanja autologno kondicioniranog seruma